Θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά newsletter του «πολίτη»; Κάντε κλικ εδώ

ΟΡΑΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ τσιμεντοποίησης του βασικού πνεύμονα πρασίνου της πόλης

Τσιμέντο να γίνει; Η οικογένεια Χωρέμη διαφύλαξε πράσινη έκταση μεγαλύτερη των 30 στρ. στην καρδιά της πόλης. Αδυνατεί πλέον απ’ την υπέρμετρη φορολόγηση, όσο η Εφορία αντιμετωπίζει ένα κτήμα ως οικόπεδο. Εξετάζει πια λύσεις πώλησης μέρους του ιστορικού κτήματος, με ότι κινδύνους συνεπάγεται η απόφαση της. Περισσότερα στο www.politischios.gr.

11 Χιώτες δικηγόροι ερμηνεύουν … την ερμηνεία του Μουζάλα

Σε διαδικασία επεξεργασίας εισέρχεται το αίτημα επιστημονικής ερμηνείας της Συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας που υπέβαλε ο δήμαρχος Χίου στον Δικηγορικό Σύλλογο. 10 Χιώτες δικηγόροι κατέθεσαν τη διάθεση τους να στελεχώσουν την επιστημονική ομάδα που θα διερευνήσει κατά πόσο η ερμηνεία που δίνεται από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και την κυβέρνηση, ότι οι πρόσφυγες – μετανάστες που καταλήγουν στα ελληνικά νησιά δεν μπορούν να απομακρύνονται από αυτά μέχρι την εξέταση του αιτήματος ασύλου, έχει νομική βάση. Περισσότερα στο www.politischios.gr.
Κινητοποιήθηκαν κατόπιν εορτής

Χρειάστηκε να περάσει μία εβδομάδα και οι εικόνες από τις άθλιες συνθήκες στη Σούδα να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να αποφασίσει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, η οποία έχει και την ευθύνη του καταυλισμού της Σούδας, να αναλάβει πρωτοβουλίες για την μεταστέγαση των οικογενειών που βρίσκονταν πάνω στο κύμα. Περισσότερα στο www.politischios.gr.
Το Αστικό ΚΤΕΛ Χίου μπαίνει στην ηλεκτρονική εποχή

Προωθεί την ανάπτυξη εφαρμογής για έξυπνα κινητά τηλέφωνα μέσα από την οποία ο επιβάτης θα γνωρίζει την ακριβή θέση των λεωφορείων, τις κοντινές στάσεις και την έκτακτη τροποποίηση των δρομολογίων. Περισσότερα στο www.politischios.gr.
Ημερίδα για τον Αριστοτέλη

Με την ευκαιρία της επετείου των 2400 ετών από τη γέννηση του Αριστοτέλη (384 π.Χ. – 2016 μ. Χ.), πραγματοποιείται ημερίδα στο μέγαρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ του Ιδρύματος «ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ», επί της λεωφόρου Συγγρού 367 και έναντι του Ωνασείου, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016. Περισσότερα στο www.politischios.gr.
 
 

 

 


 
"ΠΟΛΙΤΗΣ" - ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΧΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΤΗΛ: 22710-81314, 81315 - FAX: 22710-81316 - EMAIL: polnews@politis-chios.gr
Σχεδιασμός & Φιλοξενία:
Χίος - Chios - Chiosnet