Θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά newsletter του «πολίτη»; Κάντε κλικ εδώ

Το κλειδί στον Τσίπρα πριν ξεκινήσουν τον «νησιωτικό ανένδοτο»

Συνάντηση απευθείας με τον πρωθυπουργό ζητούν οι δήμαρχοι των 5 νησιών. Από τα γραφεία της ΚΕΔΕ τη Δευτέρα η πρώτη επίσημη ομαδική διεκδίκηση. Περισσότερα στο www.politischios.gr.

Αυτονόητη απόφαση για το Μερσινίδι

Φρένο στη δημιουργία Κέντρου Παραβατικών Μεταναστών στην περιοχή του Μερσινιδίου έβαλε με απόφασή του το Ειρηνοδικείο, κάνοντας αποδεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλλει το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής Μερσινιδίου κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Περισσότερα στο www.politischios.gr.
Άμεσες και εφικτές λύσεις αποσυμφόρησης

Το ενδεχόμενο ανέγερσης νέου μουσείου για τον λαογραφικό πλούτο της Καλιμασιάς δεν είναι σύντομα ορατό, οπότε διοίκηση του Μουσείου και δημοτική αρχή εξετάζουν άλλες λύσεις, πιο άμεσης απόδοσης. Μια τέτοια είναι η επέκταση του χώρου και στο διπλανό υπόγειο, αυτό του Λυκείου, με δημιουργία ανεξάρτητης εισόδου και χώρων διεξαγωγής εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Περισσότερα στο www.politischios.gr.
Η Γιάννα και ο Ρέμος

Νότα ευχάριστου διαλλείματος η πετυχημένη εμφάνιση της Γιάννας Φαφαλιού σε γνωστό μουσικό σόου. Δυνατός απόηχος κι από την προτροπή του Αντ. Ρέμου να βοηθηθούν τα νησιά, εννοώντας όσα σηκώνουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης. Μια αναφορά που επιβεβαιώνει ότι πολλοί στη χώρα αντιλαμβάνονται τη δυσανάλογη ευθύνη των νησιών μας. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την προδιάθεση υποστήριξης; Περισσότερα στο www.politischios.gr.
3η Συνάντηση χορωδιών Χίου

Πεντακόσιοι χορωδοί επί σκηνής και πάνω από σαράντα μουσικοί θα πλαισιώσουν την 3η συνάντηση «Χορωδιών-Τραγουδάμε Μαζί» που θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Ιανουαρίου. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι χορωδοί της Χίου θα ενώσουν τις φωνές τους πραγματοποιώντας ένα μοναδικό μουσικό διήμερο στο Ομήρειο. Περισσότερα στο www.politischios.gr.
 
 

 

 


 
"ΠΟΛΙΤΗΣ" - ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΧΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΤΗΛ: 22710-81314, 81315 - FAX: 22710-81316 - EMAIL: polnews@politis-chios.gr
Σχεδιασμός & Φιλοξενία:
Χίος - Chios - Chiosnet