Θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά newsletter του «πολίτη»; Κάντε κλικ εδώ

Δική μας υπόθεση η λύση

Δώσαμε πλουσιοπάροχα πίστωση χρόνου σε όσους θα έπρεπε να δρομολογήσουν μία ανεκτική λύση για την ιδιομορφία του μεταναστευτικού στο Βόρειο Αιγαίο. Σε διεθνείς και ευρωπαϊκούς παράγοντες, στην κυβέρνηση, στους αυτοδιοικητικούς μας εκπροσώπους. Ένα χρόνο τώρα βολεύτηκαν με την ψευδαίσθηση ότι τα νησιά (κατά κύριο λόγο Λέσβος και Χίος) αποδέχονται να μετατραπούν σε πεδία κοινωνικών πειραματισμών. Η Χίος ξέρει τι ζητά και το διεκδικεί σήμερα στις 18:00 στην Πλατεία Βουνακίου. Αναλυτικά το θέμα στον politis digital.

Από αντιπυρική ζώνη... σκουπιδότοπος

Σε απέραντο σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί η κατά τα άλλα αντιπυρική ζώνη που διαμορφώθηκε πέριξ του hotspot της ΒΙΑΛ για τις ανάγκες προστασίας του χώρου. Η κατάσταση με τα σκουπίδια δείχνει να είναι ανεξέλεγκτη, όσο φυσικά και η μέριμνα των υπευθύνων λειτουργίας του Κέντρου Κράτησης και του Δήμου Χίου που θα έπρεπε ήδη να έχει μεριμνήσει για την αποκατάσταση του χώρου. Αναλυτικά το θέμα στον politis digital.
Ανοίγει ξανά σε ένα μήνα το Μερσινίδι

Στην υλοποίηση του προγραμματισμού του για επαναλειτουργία του κλειστού Κέντρου Κράτησης του Μερσινιδίου προχωράει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που παρά τις αντιρρήσεις των κατοίκων του Βροντάδου, προχώρησε στην ανακήρυξη προσωρινού αναδόχου του έργου. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά το έργο αναλαμβάνει η εταιρία «Latern Construction» συμφερόντων του κ. Κωνσταντίνου Πρωτοψάλτη, στην οποία ανατέθηκε και το έργο της κατασκευής του hotspot της ΒΙ.ΑΛ. Αναλυτικά το θέμα στον politis digital.
Λουκέτο στη Σούδα αλλά… χωρίς σχέδιο

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου το κλείσιμο του καταυλισμού χωρίς κανείς να γνωρίζει που θα μεταφερθούν τα άτομα που διαμένουν σε αυτόν. Αναλυτικά το θέμα στον politis digital.
Σε αντίπερα όχθες Νομικό Πρόσωπο και Ε.Π.Σ. Χίου για το γήπεδο της Καλλιμασιάς

Δεν «αναγνωρίζει» τον πρόεδρο των σωματείων ο Παντ. Καμπουρης ζητώντας να πάρει θέση το Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Π.Σ. Αναλυτικά το θέμα στον politis digital.
 
 

 

 


 
"ΠΟΛΙΤΗΣ" - ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΧΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΤΗΛ: 22710-81314, 81315 - FAX: 22710-81316 - EMAIL: polnews@politis-chios.gr
Σχεδιασμός & Φιλοξενία:
Χίος - Chios - Chiosnet